Wednesday, January 23, 2013

11 taktik memutuskan hubungan cinta

http://bilalelakiberbicara.blogspot.com/2013/01/11-taktik-memutuskan-hubungan-cinta.html
Pasti semua orang pernah bercinta atau dicintai seseorang dalam hidupnya. Seringkali orang mengatakan bahawa cinta itu indah, cinta itu membuat kamu seperti berada di mahligai syurga. 

Namun ada juga cinta yang berakhir dengan kekesalan. Ada juga cinta berakhir dengan tangisan. Tahukah anda bahawa jika anda mengalami situasi seperti dibawah bermakna cinta anda mungkin akan putus ditengah jalan.

Taktik si dia untuk memutuskan hubungan cinta dengan kamu akan dibongkar pada entri kali ini supaya kamu boleh mendapat petunjuk bahawa si dia akan mula meninggalkan kamu.
 1. Sentiasa memberi seribu alasan yang tidak masuk akal untuk membuatkan dia bosan dan dia akan merasa sesuatu yang tidak kena dengan kamu. Ada saja alasan yang diberikan walaupun dia hanya meminta kamu menghubunginya.
 2. Jarang membuat panggilan dan menghantar mesej kepadanya apatah lagi untuk menghubunginya. Alasan demi alasan diberikan oleh kamu membuatnya dia mula berasa tidak senang dengan tindakan kamu. Tentunya ianya mendatangkan pelbagai persoalan dalam fikirannya.
 3. Sentiasa mencari kesalahan dia dan membuatkan dia merasa serba salah. Apabila hubungan kamu berakhir, dia tidak akan menganggap hubungan kamu putus disebabkan oleh kamu.
 4. Buatkan diri kamu sentiasa sibuk dengan kerja adalah taktik yang paling mudah. Katakan padanya bahawa kamu terlalu sibuk dengan projek, overtime, kerja luar dan sebagainya.
 5. Mencari orang baru untuk dijadikan kekasih kamu supaya dia akan merasakan perubahan layanan kamu terhadapnya.  Lambat laun hubungan curang pasti akan diketahuinya lantas meninggalkan kamu.
 6. Melayan pasangan dengan hambar adalah perkara biasa yang dialami oleh pasangan bercinta disaat-saat akhir ikatan percintaan. Pastinya dia tidak akan gembira dengan kamu dan pencalonan kamu sebagai bakal suami atau isteri pasti ditimbang semula.
 7. Buat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya jika dia tidak menyukai kamu datang lewat dalam temujanji, maka datanglah lewat.
 8. Tukar nombor telefon kamu. Jika dia berjaya menjejaki kamu, berikan alasan padanya bahawa kamu kehilangan telefon bimbit. Hal ini membuatkan kamu akan "lost contact" dengannya jika dia tidak berjaya mencari kamu.
 9. Bertukar dan berpindah ke tempat lain adalah jalan radikal yang diambil kamu. Ianya mungkin berlaku secara kebetulan sama ada disebabkan kerjaya kamu.
 10. Berterus terang dengan pasangan bahawa kamu akan meninggalkannya. Ada berani?
 11. Menyampaikan melalui orang ketiga adalah cara terbaik kamu untuk tidak melihatnya menitiskan air mata. Berikan alasan kepadanya bahawa kamu tidak mampu menjadi teman hidupnya dan berharap dia akan berjumpa dengan orang yang lebih baik daripada kamu.
Mungkin ada taktik lain yang pernah anda alami sebelum ini, bolehlah dikongsikan di sini. Jika anda sedang mengalami beberapa perkara di atas, ada kemungkinan sesuatu yang buruk akan berlaku antara anda dan pasangan.

No comments:

Post a Comment