Thursday, January 3, 2013

Promosi! Promosi! Promosi Awal Tahun 2013

http://bilalelakiberbicara.blogspot.com/2013/01/promosi-promosi-promosi-awal-tahun-2013.html
Sepanjang hujung tahun 2012 dan awal tahun 2013 banyak entiti perniagaan melancarkan promosi jualan besar-besaran. Pemantauan juga telah dilakukan di kebanyakkan industri kecil sederhana dan tak kurang juga kedai-kedai milik persendirian terlibat sama. Kemampuan rakyat Malaysia membeli belah membolehkan sebarang aktiviti perniagaan mampu bertahan sehingga hari ini. Walaupun ada juga yang "bungkus" majoritinya masih boleh dilihat aktif menjalankan perniagaan masing-masing.

Namun bagaimana pula bagi mereka yang tidak berkemampuan membeli tetapi hanya mampu melihat apa yang promosi yang terpampang meluas di premis perniagaan? Dalam kotak fikiran pasti mengidamkan berkemampuan membeli belah seperti "mereka" yang mampu.

Bermula dengan modal yang kecil, tidak mustahil kita juga mampu memiliki apa yang kita hendaki. Cuma keinginan dan usaha yang berterusan sahaja mampu merealisasikan impian kita. Ada golongan mereka yang mampu memulakan apa juga perniagaan secara sepenuh masa dan ada juga golongan yang tidak dapat memenuhi komitmen apatah lagi telah mempunyai kerja yang tetap tetapi tidak menerima pendapatan yang banyak.

Di Malaysia bermacam-macam cara golongan yang kedua mencuba untuk menambahkan pendapatan sampingan atau tidak sepenuh masa. Daripada perniagaan MLM, jualan langsung, jualan di facebook dan macam-macam cara. tak kira golongan berkerjaya, pelajar atau penganggur. Bagi mereka yang bekerja sendiri, mereka tidak mempunyai halangan masa selain berusaha mencari pendapatan untuk menyara diri dan keluarga.

Adakah peluang lain yang mungkin membantu menjana pendapatan sampingan? Ya memang ada. Selain daripada mendapat wang secara mudah dengan login terus dapat wang, saya juga ingin mengajak mereka yang ingin mencuba mendapatkan pendapatan sampingan dengan mudah dan mampu memperolehi pendapatan mencecah RM2500 sebulan atau lebih. Semuanya bergantung atas usaha anda sendiri.

Perniagaan menjadi agen topup adalah pilihan yang boleh anda cuba. Mengapa menjual topup? Perniagaan telekomunikasi di Malaysia adalah sangat pantas. Seiring dengan kemajuan pembangunan telefon bimbit, perniagaan topup juga mendapat tempias. Setiap individu berkomunikasi dan boleh dianggarkan setiap penduduk memilikinya malahan bertambah setiap tahun. Walaupun kadar panggilan dan sms dilihat murah, namun jika dihitung dalam konteks tahunan pastinya ianya bernilai ribuan ringgit. 

Mengapa kita tidak mencubanya sendiri? Selain daripada menjual topup, ianya juaga dapat mengurangkan perbelanjaan anda membeli topup. Andaikan anda membeli topup di kedai dengan harga RM30, anda boleh dapat membelinya dengan harga yang lebih rendah daripada itu. Sungguh jimat!

Jika anda rasa ianya perniagaan yang remeh temeh, sedarlah bahawa ramai usahawan yang menyara keluarga melaluinya. Mengapa tidak anda? Jika anda berminat mengetahui dan menjalankan bisnes topup ini pastikan anda tidak mengambil terlalu banyak masa untuk berfikir. Sudah cuba baru tahu, tidak cuba tiada masalah. Sesiapa yang berusaha mereka akan berjaya, biar lambat pasti berjaya. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang perniagaan menjual topup >>> Topup

No comments:

Post a Comment